preloader
Pierogi Gyoza z indykiem

Pierożki gyoza z indykiem

Tradycyjny Japoński sposób przygotowania:
1. Rozgrzać patelnie teflonową.
2. Rozprowadzić 1 łyżeczkę oleju na patelni.
3. Ułożyć pierożki płaską częścią na rozgrzanym oleju.
4. Smażyć ok.2 minut.
5. Dodać ok. ½ szklanki wody.
6. Przykryć i dusić ok. 4 minuty następnie odkryć i pozwolić odparować resztkom wody.
7. Tak przygotowane pierożki przełożyć na talerz i podawać z sosem sojowym.

Skład
Farsz 50%: warzywa 45% (kapusta biała, szczypiorek), indyk 43%, sos sojowy
(soja,pszenica,woda,sól), przyprawy (czosnek, imbir, pieprz), sos sezamowy (sezam,soja),
mąka ziemniaczana, sól. Ciasto 50%: mąka pszenna, woda.
Produkt może zawierać śladowe ilości: sezam, seler, skorupiaki, mleko

Wartość odżywcza produktu w 100g

Wartość odżywcza produktu: w 100 g produktu
Wartość energetyczna 602 kJ/ 144 kcal
Tłuszcz 1,2g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,3g
Węglowodany 26g
w tym cukry 0,3g
błonnik 1,3g
Białko 8g
sól 1,1g