preloader
Pierogi Gyoza z indykiem

Pierożki gyoza z krewetkami i grzybami shitake

Tradycyjny Japoński sposób przygotowania:
1. Rozgrzać patelnie teflonową.
2. Rozprowadzić 1 łyżeczkę oleju na patelni.
3. Ułożyć pierożki płaską częścią na rozgrzanym oleju.
4. Smażyć ok.2 minut.
5. Dodać ok. ½ szklanki wody.
6. Przykryć i dusić ok. 4 minuty następnie odkryć i pozwolić odparować resztkom wody.
7. Tak przygotowane pierożki przełożyć na talerz i podawać z sosem sojowym.

Skład
Farsz 50%: warzywa 48% ( kapusta biała, szczypiorek), krewetka 46%, grzyby Shi-take 3%, sos
sojowy( soja,pszenica,woda,sól), przyprawy (czosnek, imbir, pieprz, przyprawa japońska),
mąka ziemniaczana, sól. Ciasto 50%: mąka pszenna, woda.
Produkt może zawierać śladowe ilości: sezam, seler, mleko

Wartość odżywcza produktu w 100g

Wartość odżywcza produktu: w 100 g produktu
Wartość energetyczna 594 kJ/ 142 kcal
Tłuszcz 0,8g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2g
Węglowodany 25,6g
w tym cukry 0,2g
błonnik 1,4g
Białko 8,3g
sól 0,3g