preloader
Pierogi gyoza Łosoś

Pierożki gyoza z łososiem

Tradycyjny Japoński sposób przygotowania:
1. Rozgrzać patelnie teflonową.
2. Rozprowadzić 1 łyżeczkę oleju na patelni.
3. Ułożyć pierożki płaską częścią na rozgrzanym oleju.
4. Smażyć ok.2 minut.
5. Dodać ok. ½ szklanki wody.
6. Przykryć i dusić ok. 4 minuty następnie odkryć i pozwolić odparować resztkom wody.
7. Tak przygotowane pierożki przełożyć na talerz i podawać z sosem sojowym.

Skład
Farsz 50%: łosoś 41%, warzywa 21% (kapusta biała, szczypiorek), ser typu feta 24%, ser
mascarpone 10%, przyprawy (koper włoski, czosnek, imbir, pieprz, przyprawa japońska), sos
sojowy(soja, pszenica, woda, sól). Ciasto 50%: mąka pszenna, woda.
Produkt może zawierać śladowe ilości: sezam, seler, skorupiaki, mleko

Wartość odżywcza produktu w 100g

Wartość odżywcza produktu: w 100 g produktu
Wartość energetyczna 791 kJ/ 189 kcal
Tłuszcz 5,8g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 3,2g
Węglowodany 24,7g
w tym cukry 0,4g
błonnik 1g
Białko 10g
sól 1g